
Jørn Idar med høyt skum
Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Velkommen
Jeg startet bloggen Høyt Skum i 2010, som et sted for ølglede, oppskrifter, ølkunnskap, tanker og idèer.
Som utdannet kokk gikk jeg inn i ølbransjen med mat som fokus, men har hatt gleden av å gjøre øl til mitt levebrød gjennom over et tiår med ølmisjonering. Jeg har holdt hundrevis av smakinger, utdannet meg til diplombrygger, skrevet 7 bøker om øl og blitt slått til ølridder.
Velkommen til min verden av øl, mat og deilige smaker!
Ølprat Podcast
Norges største podcast om øl, der du får ølkunnskap og entusiasme levert rett i øret ditt. Her får du møte noen av de mest interessante menneskene jeg kjenner, og lære om deres tanker, følelse og reise innen og rundt øl.”
Podcasten er tilgjengelig på Spotify, Soundcloud, Apple Podcast og de steder du vanligvis finner dine favorittpodcaster.
Artikler
Velsmakende design – Episode #065 av Ølprat
Hva er en øletikett? Det er stor kamp om plassene i ølhyllene, og det gjør at bryggeriene må finne måter å vise seg frem på. Noen bryggerier har mer personlige...
Bolinhos med hefeweizen
Jeg har laget tusenvis av bolinhos opp gjennom årene, det som rett og slett er en deilig snacks av klippfisk. Den kalles også bolinhos de bacalhau i Portugal, og er...
Høyt Skum også i 2022
Vi er ferdig med 14% av 2022 allerede??? Det er helt sinnsykt at tiden går så fort, og selv om det ikke ser slik ut her på siden, så har det vært veldig travelt så...
Whisky og øl – Episode #064 av Ølprat
Whisky og øl - to sider av samme sak?Begge har samme hovedråvare, og begge bransjene har gått gjennom store endringer de siste 10 årene. For å bedre forstå hva disse to...
Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl
Å lage mat til øl er spesielt spennende når man har med en norsk klassiker å gjøre, nemlig den første surølen i Norge; Haandbakk fra Haandbryggeriet. Den fikk følge av reinsdyr, butternut gresskar, gulrøtter og løkkompott, og dette var litt av en overraskelse!!
Kan øl være vin? – Episode #063 av Ølprat
Det er flere øl som sammenligner seg med vin, og da snakker jeg ikke bare om barley wine. Og flere bryggerier snakker om sine champagne øl, så da dukket spørsmålet opp:...
Nye produkter
Nyhetsbrev

Kurs og Eventer
Jeg har gjennom det siste tiåret holdt hundrevis av ølsmakinger, kurs og seminarer, med entusiasme og mange år med erfaring. Jeg har alltid prøvd å hatt en underholdende og folkelig måte å dele ølkunnskapen, slik at de gode historiene og tradisjonene er minner som blir værende hos deltagerne.
Om du er interessert i å leie meg inn for event med firma, live eventer eller innholdsproduksjon, ta kontakt via epost eller kontaktskjema under.
Og om du vil oppleve noen av de gode eventene jeg arrangere med øl og mat eller andre spennende temaer, så er de samlet på denne siden.Om jeg kan bidra til en herlig aften i ølets tegn, eller som krydder til en bedriftssamling, ta kontakt for en nærmere prat.